Hizmetlerimiz

Oyun Temelli Etkinlikler

1-3 Yaş Arası Çocukların Duygu Durumları Ve Davranış Özellikleri –  SevgiliBebek Oyun Odaklı Erken Ev Eğitimi

Yeni Jenerasyonun teknoloji bilgisine sahip olmaları ve elektronik cihazları hayatlarının her alanında fazla kullanmanın günlük hayatlarında zorunluluk haline gelmesi nedeni ile görsel hafızaları çok güçlü. Genelde görsel açıdan zengin ve ilgi çekici, etkileşimli oyunlarla eğitim istiyorlar. İhtiyaçlarına uygun bilgiyi veren dersleri tercih ediyorlar. Dolayısıyla, Y jenerasyon etkili bir şekilde yetiştirmek için, oyunlar en etkili araçlardan biri olabilir.

  • Günümüzde, bilgisayar oyunları veya e-öğrenme kursları yoluyla birçok öğrenme gerçekleşmektedir.
  • Oyun temelli eğitim, öğrencinin aşağıdakileri yapmasına yardımcı olur.
  • Oyun temelli öğrenme merak uyandırır ve aynı zamanda öğrenciyi hatalarından ders çıkarmaya teşvik eder.

Eğlenceli unsurunun yanı sıra, öğrencileri çekici bir şekilde bilgi edinmeye motive eder. Kavramlar, katılımcıların daha hızlı öğrenmelerine yardımcı olan bir hikaye dizisi aracılığıyla öğretilir.

Oyun temelli eğitim, öğrencilerin daha iyi öğrenmeleri ve kazandıkları bilgiyi daha uzun süre keşfetmelerini sağlar.

Şu kesinki Y Jenerasyon bilgiyi test ederek ve farklı durumlarda kullanarak öğrenmeyi seviyor. Oyun temelli öğrenme sayesinde öğrenciler anında geri bildirim alıyorlar; bu da yeni edindikleri beceriler hakkında kendilerine güven duymalarına yardımcı oluyor.

Oyun tabanlı eğitim entelektüel büyüme ve problem çözme yeteneklerini uyaran mantıksal düşünmeyi teşvik ederek öğrenmeleri sağlıyor. İş yaşantılarını canlandıran oyunlar her yönü ile işte yaşantılarına rehberlik ederek öğrencilerin öğrenme deneyimini gerçek hayatla ilişkilendirmelerini sağlıyor. Bu sebeplerle oyun temelli eğitim geleneksel eğitimle karşılaştırıldığında çok etkilidir. Son derece ilgi çekici aktiviteler ile takım çalışmasını pekiştirerek, öğrencilerin dikkatini çeker, günlük bağlamda gerçekleştirmeleri gereken becerileri öğrenmelerini sağlar ve olumlu geribildirim vererek onları motive eder.

Eğitim programlarına ve e-öğrenme kurslarına bir başka ifade ile uzaktan eğitim kurslarına oyun temelli etkinliklerin dahil edilmesi Y Jenerasyonda oldukça etkilidir. Ancak eğitim kurslarını etkileşimli ve eğlenceli hale getirmek gerçekten zor bir iştir.

Aşağıda, eğitim kurslarının etkileşimli olması ve bunları yapmanın bazı yolları için ipuçları bulunmaktadır.